L a s t S u m m e r;
You are at xx.blogspot.com

Please navigate with the tabs on the right.

18 April 2011

Report Hujung Minggu..

Hello hello.. selamat pagi.. so mcm mana u all nyer weekend? ada enjoy? hehe.. aku tetiba jer rajin wat entry pagi ni.. sbb aku malas wat keje.. boleh?? boleh jer kan.. aku mmg kantoi hujung minggu lepas.. makan tak hingatt oo.. mlm Jumaat tu kuar makan wit my Darling pegi buffet makanan Jepun (Shisaki ke ape nama tmpt tu,.).. makanan dia sedap2.. rambang mata di buat nya.. tp kena makan dlm tempoh 1 jam 15 minit jer.. per person RM24.. apa lg, dgn masa yg terhad tu melantak la.. hehehe masa tu rasa kena makan la makanan kurang2 pun berbaloi utk harga RM24 tu.. (nafsu tahap dewa.. alasan bkn main.. haha..) Bila dah abes makan, baru la rasa guilty.. huhu.. standard ar.. dah kantoi baru nak nyesal.. ape kes.. 

Ade lg kes kantoi ni pada hari Sabtu dan Ahad.. aku makan nasi lagi weii.. nafsu mengatasi segalanya.. huhu.. nasib gak la petang Sabtu tu aku ada gi studio workout.. petang tu we all ada new instructor, Ms. Eva, dia akan wat kelas Samba & Kickboxing.. i like.. slalu cardio jer.. at least skrg dah ada benda baru nak try.. :) Ahad aku bangun lewat (susah nak bangun awal kalo Ahad :P).. lepas tu terus pegi lunch.. lunch tu aku makan nasi.. ingatkan petang semalam aku nak gi jogging.. bila aku ajak Mr. Darling, dia geleng kepala cepat2.. sighh dasar pemalas.. Darling aku tu mmg.. kalo part workout ni dia mmg malas, alasan nya, time dia keje kat offshore pun buat keje berat.. itu aku akui la mmg betul la.. lg pun dia mmg in shape, aku ni jer yg out of shape.. toinggg.. tp aku nak gak dia teman aku.. so akhirnya tak jadi la aku nak jogging semalam.. lemak2 kat bdn aku ni mesti happy.. sbb dorg dpt stay lama lg kan kan.. tak suka tau.. mennnncciii..

Hari ni dah Isnin.. aku kena berusaha utk kurangkan berat bdn aku sebelum weigh in Friday ni.. takuttt.. dah slalu kantoi, jgn2 angka yg sama akan muncul.. atau bertambah?? jgn la weii, tak mauu.. Jadi peringatan utk diri sendiri : Kurangkan makan, lebihkan senaman.. mcm mana nak gi fitting baju kawen kalo still gemok? :0 walaupun ramai org cakap aku dah kurus, aku still tak puas hati.. bkn tak bersyukur.. cuma aku nak capai target aku sendiri.. well, apa2 pun, aku kena teruskan usaha.. ciayok2.. 


Oklah, stakat di sini saja buat kali ni.. jumpa lagi.. 


Have a great Monday! :D

x0x0
Diana





5 comments:

Tilot said...

hi diana... =) kitak org miri juak ooo... maok tnyak...cney kelas samba n kickboxing ya? maok juak join..

Diana S said...

auk, org miri juak.. muka ktk tok kedak familiar jak la.. ktk keja sine? kelas samba & kickboxing ya d sherry dance studio, area permy sia.. br start juak la.. before tok cardio jak..

Tilot said...

kmk keja rah chemsain.. hehe.. dah namanya orang miri, mesti kdg2 terjmpa d kedey2 nak.. umur ktk sama dgn kmk oo.. ktk sekolah cney lok?

oo..kelas ya d permy... jauh dari umah, tapi agak dekat dgn area tmpat keja kmk.. lutong

Diana S said...

ooo.. nya la, miri bkn nya besar pun nak ;) sama umur kita ka? kmk skolah d smk baru dolok.. ktk?

ktk diam sine? mun jauh sikpa la.. d taman yakin ada juak bah.. ktk sik penah try ka sia?

Tilot said...

kmk d kolej lok.. kmk diam d luak.

pernah coba yg misa luvi pun... sia dancing aerobic.. ok juak la utk cardio.. tapi kmk mok cari something yg lagi mencabar...

rah taman yakin ya ktk pernah try? apa jak ada sia oo?